Live Live

Nieuwe fiets-voetgangersbrug Bloesemgaerde geopend

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 13:55

Nieuwe fiets-voetgangersbrug Bloesemgaerde geopend

WOGNUM - Op maandag 8 juli opende wethouder Andrea van Langen officieel de nieuwe fiets-voetgangersbrug bij nieuwbouwwijk Bloesemgaerde in Wognum. Deze brug, die Bloesemgaerde en de Kerkstraat met elkaar verbindt, is één van de verkeersmaatregelen om fietsers en voetgangers veilig, snel en gemakkelijk te laten oversteken. Ook dient deze als extra ontsluiting voor de hulpdiensten.

In Bloesemgaerde is een zeer gevarieerd woningaanbod gerealiseerd, waarvan iedere woning de sfeer uitademt van de karakteristieke jaren dertig architectuur. De woonwijk bestaat in totaal uit 209 woningen. Ook is hier multifunctioneel centrum De Bloesem gerealiseerd, waar onderwijs, sport, cultuur en welzijn elkaar ontmoeten. Gebruikers zijn onder andere de RK Basisschool Hieronymus en de O.B.S de Speelwagen. De sporthal, de bibliotheek, het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal vormen ook belangrijke onderdelen van De Bloesem.

Op de bijgevoegde foto zijn v.l.n.r. te zien: Piet Jan Ooms, Ontwikkelingscombinatie USP-Ooms; Jan Rood, Gemeente Medemblik; Andrea van Langen, Gemeente Medemblik; Frank Nannings, Ontwikkelingscombinatie USP-Ooms; Ronald Tool, Ontwikkelingscombinatie USP-Ooms; Jan Buisman, Ontwikkelingscombinatie USP-Ooms. 

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services