Live Live

Nieuwe pand huiskamer van Enkhuizen schot in de roos

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 14:43

Nieuwe pand huiskamer van Enkhuizen schot in de roos

ENKHUIZEN – Vijf jaar gelden begon Marjan Bielsma aan haar droombaan. Voor zichzelf beginnen met het aanbieden van kleinschalige dagbesteding aan kwetsbare ouderen. Vanuit niets begonnen aan de Zuiderkerkstraat in Enkhuizen.

Nu vijf jaar later was er dringend behoefte aan uitbreiding omdat er steeds meer cliënten kwamen die de werkwijze van de Huiskamer van Enkhuizen wisten te waarderen. De kans om het pand aan Westerstraat 65 te betrekken heeft ze dan ook met beide handen aan gegrepen.

Marjan verteld vol trots en overtuiging over de nieuwe mogelijkheden die het pand in de Westerstraat met zich meebrengt. Mensen kunnen in het voorjaar de tuin in, er is een bovenverdieping waar mensen zich terug kunnen trekken en een enorme lichtinval door een mega grote koepel op het dak boven de ruimte van de dagbesteding. Vanaf de zijramen een prachtig uitzicht naar de Zuiderkerk.

Met een vulling van gemiddeld zo’n 15 cliënten per dag draait de huiskamer op volle toeren. Allemaal mensen die behoefte hebben aan wat aandacht, liefde en begeleiding.

De beneden verdieping van het giga lange pand is opgedeeld aan drie grote stukken. Het voorste gedeelte is gevuld met houten spullen die te koop zijn. Sommige spullen zijn ingekocht en andere worden door de cliënten gemaakt. In het middengedeelte kunnen de cliënten straks creatief bezig zijn d.m.v. houtbewerking en in het achterste gedeelte is onder de inmens grote lichtkoepel de kleinschalige dagbesteding.

De ruimte op de eerste verdieping is ingericht als een relaxte huiskamer waar cliënten zich terug kunnen trekken als het ze beneden allemaal even te druk wordt en ze behoefte hebben aan wat rust en stilte.

Op mijn vraag aan de cliënten hoe ze de verhuizing van de Zuiderkerkstraat naar de Westerstraat hebben ervaren en of ze dit een vooruitgang vinden krijg ik allemaal grote duimen in de lucht en een berg aan positieve reacties. Voor de fotograaf van Weeff gaan de mensen graag even op de foto als ze horen dat ze op de kabelkrant (kanaal 45) komen en vermeld worden in het nieuwsoverzicht. Daarna gaat een ieder weer snel verder met zijn bezigheden van de dag met een grote glimlach om zijn mond.

Voor meer informatie over de huiskamer van Enkhuizen kunt u de website bezoeken: www.dehuiskamervanenkhuizen.nl

Fotos: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services