Live Live

Nieuwe toeristische attractie voor Medemblik

Gepubliceerd: Vrijdag 21 september 2018 07:49

Nieuwe toeristische attractie voor Medemblik

MEDEMBLIK – De plannen liggen al jaren op de plank in de kast, de wil is er bij vele partijen, de burgemeester is groot voorstander, maar toch blijft het bij plannen en gaat er geen spa de grond in om het ook te realiseren.

De Landswerf, de naam zegt al genoeg, is de uitgesproken plek om weer als ‘werf’ in ere te worden hersteld met de komst van een museum scheepswerf, maar ook bij het Kasteel aan het Vooroever bij het kasteel of bij het Stoommachinemuseum is een mooie locatie om eindelijk een museum scheepswerf te gaan realiseren.

Burgemeester Frank Streng heeft al eens in het verleden aan Mediapartner Medemblik Actueel laten weten dat als het aan hem ligt de museum scheepswerf zo snel mogelijk in Medemblik gaat komen en zo Medemblik nog aantrekkelijker te maken voor toeristen wat dan ook weer een impuls geeft aan de werkgelegenheid in Medemblik.

Siem Zeilemaker van Progessief Westfriesland is groot voorstander van de komst van een museum scheepswerf. ,,Een museum scheepswerf is een zeer welkome aanvulling voor Medemblik, ik wil dan ook bij de begrotingsvergadering een motie gaan indienen waarin PWF oproept om te gaan onderzoeken waar deze scheepswerf moet komen. Wat mij betreft is de Landswerf de plek voor een scheepswerf maar ook het Vooroever is een mooie locatie.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services