Live Live

Nipte winst handbalsters Commandeur/VVW op Zenderen Vooruit

Gepubliceerd: Dinsdag 18 december 2018 07:10

Nipte winst handbalsters Commandeur/VVW op Zenderen Vooruit

WERVERSHOOF - In een bloedstollende eindfase hebben de dames van Commandeur/VVW nipt gewonnen van promovendus Zenderen Vooruit uit Borne. Was de ploeg uit Wervershoof de gehele wedstrijd de betere ploeg, in de slotfase ontglipte bijna de winst, 33-32.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal namen de dames van Fred Stuurman het heft stevig in handen en liepen vlotjes uit naar een 10-5 voorsprong in deze zaalhandbaltopper. Ondanks dat de bezoekers in de eerste helft tot twee punten naderden werd de ruststand 17-12.

Na de pauze was het spelbeeld identiek. VVW bleef ruim aan de goede kant van de score terwijl Zenderen Vooruit naarstig aan het zoeken was hoe het de defensie van VVW kon beslechten. In het laatste kwartier van de wedstrijd ging het bijna mis voor de dames van VVW. Een voorsprong van acht doelpunten verdampten net zo snel als de sneeuw voor de goed gevulde sporthal De Dars en kwamen zelfs op een 31-32 achterstand.

VVW maakte de gelijkmaker en na een overtreding van de tegenstander mocht VVW een laatste aanval opzetten in de laatste vijf seconden van de wedstrijd en met goed gevolg want toen de kruitdampen waren opgetrokken prijkte er een 33-32 overwinning op de borden.

De coach van Zenderen Vooruit was woest op de arbitrage omdat de resterende speeltijd geen vijf seconden zou zijn maar minder en zal in protest gaan.

Het doet niets af aan de overwinning en na afloop sprak Sport Actueel met een van de uitblinksters van Commandeur/VVW, Fanny Kaarsemaker, vervolgens Miranda Hooiveld die voorlopig haar laatste wedstrijd had gespeeld en trainer/coach Fred Stuurman.

Voor Commandeur/VVW was dit de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en zal de competitie op zondag 6 januari hervatten met de onvervalste derby tegen het tweede team van Westfriesland/SEW welke met 22-21 verloor van promovendus Geel Zwart uit 't Zand.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services