Live Live

Obdam in het teken van het NK legpuzzelen

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 13:16

Obdam in het teken van het NK legpuzzelen

OBDAM - Afgelopen zaterdag vond in Obdam de negende voorronde plaats voor het NK Legpuzzelen. De enthousiaste puzzelfans streden in teams van vier personen om een plaats te bemachtigen voor de grote finale die in april plaatsvindt. Striptekenaar Jan van Haasteren was zelf aanwezig om het puzzelplezier te bekijken en de teams te motiveren. Team The Puzzling Sisters slaagde erin om de 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren puzzel “Op het strand’’ van Koninklijke Jumbo als eerste volledig en correct te leggen, waarmee zij een finaleplek voor het NK hebben verdiend.

Team The Puzzling Sisters, afkomstig uit Heerhugowaard, wist de puzzel binnen 57 minuten en 15 seconden te leggen. Samen met Team de Puzzeldozen, Team Haaievin, Team de gulden Valk, Team 1H19 en Team 1000 Reasons why hebben zij zich verzekerd van een plek in de finale.

NK Legpuzzelen 2019
Afgelopen najaar en dit voorjaar vinden er door het hele land maar liefst 12 voorrondes plaats voor het NK Legpuzzelen 2019. Tijdens deze voorrondes nemen puzzelliefhebbers het in teams van vier personen tegen elkaar op. De eerste vijf teams die de puzzel als snelste weten te leggen, kwalificeren zich voor het NK. De 240 finalisten strijden zondag 7 april in Roelofarendsveen om de felbegeerde kampioenstitel. Zij zullen een gloednieuwe Jan van Haasteren puzzel maken, die nog niet in de winkels verkrijgbaar is.


Foto's aangeleverd

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services