Live Live

OFE Ondernemerscafé maart 2019

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 23:39

OFE Ondernemerscafé maart 2019

Zoals altijd begint een Ondernemerscafé-avond met de kruiwagen. Vanavond was er één genodigde, de familie Bijl. Vader Piet introduceert het project Bosnië 2019. Vanuit de stichting 4WD Care gaan dit jaar vrijwilligers voor de 25e of 26e keer met hulpgoederen naar Bosnië. Vrijwilligers dienen zelf voor een 4Wheeldrive auto en aanhanger te zorgen en ook de bijkomende kosten zoals brandstof, verzekering, verblijf ter plaatse en dergelijke zijn voor de rekening van de vrijwilliger.
Zoon Luciën is in 1993 voor de VN in Bosnië geweest. Hij heeft daar een half jaar rondgereden met hulpgoederen. Hij verteld dat het daar nog steeds niet vredig is en de armoede groot en dan met name in het binnenland.

Er is geld nodig voor het opknappen van ziekenhuizen, kindertehuizen en woningen van met name gezinnen met kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Luciën gaat dit jaar voor het eerst met deze stichting mee. De aanwezigen wordt gevraagd het project te steunen middels een donateurschap. ‘Het opgehaalde geld komt direct bij de mensen en de stichting terecht. Er blijft weinig aan de strijkstok hangen’, aldus vader Piet.

Na de kruiwagen was het woord aan het Parkmanagement Enkhuizen (PME), die ditmaal de presentatie van het Ondernemerscafé in handen had genomen. Mede dankzij de bijdrage van het Ondernemersfonds heeft het Parkmanagement iets op kunnen zetten en verder kunnen professionaliseren. De belangstellenden voor deze avond hadden ook de mogelijkheid om in contact te komen met de nieuwe bestuursleden.
Voorzitter Dirk Verbeek vertelt dat er één belangrijk ding vanuit het verleden geleerd is: ‘Een parkmanagement kan niet zonder een parkmanager.’ Zij hebben die gevonden in Rien Verberne die in april aan de slag zal gaan. Hij wordt ingehuurd vanuit parkmanagement Hoorn waar Pieter Veeter werkzaam is. Pieter neemt een karrenvracht aan ervaring mee die hij met Rien en dus Enkhuizen kan delen. Samen zijn zij vijf dagen per week bereikbaar en kunnen ze elkaar bij ziekte vervangen.

KVO-B Schepenwijk en Krabbersplaat kregen uit handen van wethouder Esther Heutink een nieuw keurmerk KVO-B uitgereikt. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continue Samenwerken. Heutink was na een gesprek met de werkgroep KVO-B onder de indruk van het pad dat zij gelopen hebben. De grootste boodschap die voor haar hieruit is ontstaan: ‘Als je samenwerkt, kom je verder. Hier hebben heel veel ondernemers profijt van.’
Een belangrijke voorwaarde voor het behalen van dit certificaat is dat ondernemers samen met de gemeente, politie, brandweer (Veiligheidsregio Noord-Holland Noord) en eventuele andere partijen, zoals hier Stichting Parkmanagement Enkhuizen (PME), afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. MKB-Nederland begeleidt de bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door inzet van procesbegeleiders KVO-B.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services