Live Live

Omwonenden vrezen verkeersopstopping en kaalslag natuur voor nieuwe Kindcentrum Avenhorn

Gepubliceerd: Zondag 14 april 2019 13:32

Omwonenden vrezen verkeersopstopping en kaalslag natuur voor nieuwe Kindcentrum Avenhorn

AVENHORN - Het Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn opent naar verwachting in 2021 haar deuren. Over de ontwikkeling van het gebied hebben omwonenden nog wel de nodige zorgen. "De gemeente wil met een blanco canvas beginnen, maar dat vinden we niet de goede volgorde."

Tientallen omwonenden hebben zich verenigd om tegenover de gemeente hun zorgen te uiten over de invulling van het nieuwe gebied rondom het Kindcentrum.

Belachelijk
De gemeente wil bij het complex een groot parkeerterrein bouwen. Deze komt op de plek waar veel mensen hun hond uitlaten. Bea Pijlman uit Avenhorn vertelt: "Wij worden verbannen met onze hondjes. De gemeente heeft ons nu een nieuw stukje grond aangeboden als compensatie. Voor hun was daarmee de kous af, maar voor ons niet."

Om de parkeerplaats te realiseren moeten alle bomen worden gekapt. Belachelijk, vinden de inwoners van het dorp. "De gemeente wil met een blanco canvas beginnen, maar dat is niet de goede volgorde." Ze vragen de gemeente daarom nog eens goed naar de plannen te kijken.

Verkeersopstoppingen
Ook denken omwonenden dat ouders niet altijd gebruik zullen maken van de parkeerplekken. Er wordt namelijk voor de ingang een oversteek gecreëerd. "We verwachten dat mensen hier 'gewoon' hun kind uit de auto laten stappen, zonder dat ze de moeite gaan nemen te parkeren. Hier kunnen verkeersopstoppingen door ontstaan in het dorp."

"De gemeente haalt hun informatie uit boekjes, maar wij zien het hier ter plekke gebeuren. Het enige wat we vragen is dat er beter wordt gekeken naar de planuitvoering." De omwonenden zijn absoluut niet tegen de komst van het kindcentrum, maar vinden wel dat er haken en ogen zitten aan het ontwerp van het gebied.

Op 23 april krijgen de omwonenden de mogelijkheid om tijdens een vergadering bij de gemeente hun zorgen te uiten.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services