Live Live

Ontdek het bijzondere Westfriese dijklandschap tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Gepubliceerd: Zaterdag 02 juni 2018 10:48

Ontdek het bijzondere Westfriese dijklandschap tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk

REGIO - Op zondag 15 juli organiseert Le Champion de achtste editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. In aanloop naar en tijdens deze fietsklassieker is het mogelijk om in te schrijven voor 3 verschillende afstanden: 50 km, 80 km en 135 km. De deelnemers komen op deze routes over de Westfriese Omringdijk verschillende fotopalen tegen. Dit initiatief van Atelier NL moet zorgen voor een time lapse van de meest bijzondere plekken op de 126 km lange Omringdijk.

Fotoproject ‘Mijn Omringdijk’

Atelier NL heeft in samenwerking met het Westfries Museum totaal twintig fotopalen geplaatst op de gehele Westfriese Omringdijk. Fietsers kunnen tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk afstappen en met hun eigen mobiele telefoon het Westfriese landschap vastleggen. Alle gemaakte beelden die via de uitzichtpalen zijn gemaakt, kunnen worden geüpload naar de speciale website: www.mijnomringdijk.nl. Hierdoor ontstaat een unieke serie beelden. Steeds vanuit hetzelfde kader, maar toch steeds anders door de wisseling van tijden en seizoenen. Met het fotoproject ‘Mijn Omringdijk’ legt Atelier NL een verbinding met het landschap van nu.

Westfriese parels op de route

Deelnemers aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk kunnen starten in vier verschillende plaatsen. Alle drie de afstanden starten vanuit de plaatsen: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. Alle vier de plaatsen zijn toonaangevende locaties van het centrale middelpunt van vandaag, namelijk de Westfriese Omringdijk. Vanaf hier rijden de deelnemers, aangemoedigd door entertainment en getrakteerd op Westfriese lekkernijen, langs bijzondere gebouwen en leuke plaatsjes in West-Friesland. Van echte Westfriese dorpjes tot het Markermeer en IJsselmeer. Deelnemers passeren vele historische bouwwerken. Hierbij moet je denken aan het Middeleeuwse Kasteel Radboud in Medemblik, de Drommedaris in Enkhuizen, de Strijkmolens bij Rustenburg en vele oude boeten in en rondom Kolhorn. Dit jaar doet ook de stempelkaart weer zijn intrede. Deelnemers komen onderweg een aantal verzorgingsposten tegen waar dit jaar dus ook gestempeld kan worden.

Inschrijven

Inschrijven met het laagste tarief is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl. Kies hier uit de afstanden van 50, 80 en 135 km en kies daarbij ook jouw startplaats. Ook is het mogelijk om in te schrijven op de startlocaties op 15 juli, echter wordt hier wel een hoger tarief toegepast. Bij jouw inschrijving is het tevens ook mogelijk om een vrijwillige donatie te doen aan het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk: Stichting de Westfriese Molens.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services