Live Live

Onverwachte oliebollen traktatie voor eenzame ouderen

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 09:02

Onverwachte oliebollen traktatie voor eenzame ouderen

ENKHUIZEN – Wat is er leuker en meer bevredigend dan het jaar af te sluiten met een goed gevoel omdat je vindt dat er een boel ouderen zijn die deze dagen vaak worden vergeten en ook recht hebben op een beetje extra aandacht tijdens de feestdagen.

Dat was de gedachte van Nathalie, Michelle en Tiara. Om hun gedachten om te zetten naar daden zijn ze samen met hun kinderen op 31 december om half zeven al opgestaan om zoveel mogelijk oliebollen te kunnen bakken. Grote schalen vol, naturel en gevuld met allerhande lekkere dingetjes. Hoe meer oliebollen hoe beter was de gedachte.

Na het bakfestijn in de ochtend zijn alle schalen opgepakt en is het “bakteam” verschillende tehuizen rond geweest om de oliebollen uit te delen aan de ouderen. De reacties hierop waren hartverwarmend en fantastisch weet Nathalie te vertellen, de mensen waren ontroerd dat wij de moeite genomen hadden om dit voor ze te bakken en uit te komen delen. De interactie tussen de uitdelende kinderen en de ouderen bleek een goede combinatie te zijn.

Om de ouderen ook in de loop van het jaar een hart onder de riem te steken staan er in de loop van het jaar meer van dit soort acties op het programma, waaronder o.a. een high tea geserveerd door de kinderen. Nathalie laat ons nog weten dat deze leuke actie mede mogelijk is gemaakt door de sponsoring van AH Enkhuizen waar het bakteam dan ook heel dankbaar voor is.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services