Live Live

Operakoor Westfrisia Cantat klaar voor het concert

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 17:32

Operakoor Westfrisia Cantat klaar voor het concert

Zondag 4 november verzorgt het operakoor Westfrisia Cantat een concert in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. Aanvang is om 15.00 uur. Onder leiding van dirigent Wim Dijkstra breng het koor aria’s ten gehore uit diverse opera’s van belcantocomponisten als Bellini, Puccini, Donizetti, Ponchielli, Rossini en Verdi.

Wij bezochten de generale repetitie en konden zelf waarnemen welke magistrale klanken het 55-koppige koor voortbracht. Zowel begeleidende pianist Willem Woestenburg als dirigent Wim Dijkstra hebben het koor weten te vormen tot concertwaardige kwaliteit. En dan maakten wij slechts een repetitie mee in een gymzaal.

Wij spraken met twee koorleden, Ineke Weel en Kees van Koert, die zich met groot enthousiasme inzetten voor het koor, met zang en organisatie. De keuze van het repertoire wordt gemaakt door het bestuur, in samenspraak met de koorleden. Meestal wordt gekozen voor aria’s uit de belcantoperiode (19e eeuw). Het koor heeft nu een redelijk goede bezetting, maar nieuwe (ook jongere!) leden zijn van harte welkom.

Elk jaar is er een concert en steevast in de Gerardus Majellakerk, Nes 134 in Onderdijk. In 2016 bestond het koor 90 jaar en ter gelegenheid daarvan werd toen de complete opera Nabucco van Giuseppe Verdi uitgevoerd. Toen, maar ook deze keer werden ook solisten betrokken in het concert. Zondag 4 november zullen Fenna Ograjensek (sopraan), Hans de Vries (bas/bariton) en Sebastiaan Brouwer (tenor) hun bijdragen leveren.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen à € 16,- en aan de zaal voor € 17,50. Dat is inclusief programmaboekje en een consumptie.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services