Live Live

Opmeer komt met de 'Blijverslening'

Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019 10:08

Opmeer komt met de 'Blijverslening'

OPMEER - Gewoon lekker blijven wonen in uw eigen huis, op de voor u bekende en fijne plek. Veel senioren willen dat, mede ook omdat verhuizen vaak erg kostbaar is. En het aantal plekken in verpleeg- en verzorgingstehuizen neemt af. Hierdoor zijn ouderen zijn steeds meer op zichzelf aangewezen. Een oplossing kan zijn; het aanpassen van de huidige woning. Die aanpassingen kunnen in sommige gevallen worden bekostigd uit een blijverslening.

Wat is een blijverslening?

De Blijverslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De Blijverslening is een aantrekkelijke lagere lening voor ouderen om aanpassingen in hun huis te kunnen doen, zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Voor wie

  • De lening is bestemd voor huiseigenaren (koophuis).
  • Het gaat om huiseigenaren met een zorgvraag
  • De huiseigenaar moet minimaal 55 jaar zijn
  • Het gaat om het levensloopgeschikt willen maken van de eigen woning.
De aanvrager kan minimaal € 2.500 en maximaal € 40.000 lenen. Het gaat bij de aanpassing om bouwkundige maatregelen en/of om domotica > huisautomatisering.
Klop eens aan bij de gemeente

Voor informatie over de Blijverslening en de voorwaarden om daarvoor in aanmerking te kunnen komen kunt u contact opnemen met de gemeente via gemeente@opmeer.nl of via 0226 - 363 333 vraagt u naar de afdeling Zorg- en Welzijn.

Mocht u in aanmerking komen voor de blijverslening dan handelt u de zaken na akkoord van de gemeente af met het SVn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services