Live Live

Opmeer staat loslopende honden op De Weijver toe, maar wel onder voorwaarden

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 06:51

Opmeer staat loslopende honden op De Weijver toe, maar wel onder voorwaarden

OPMEER - De bezoekers van recreatiepark De Weijver zijn al een lange tijd verdeeld over het losloopbeleid voor honden. Het is namelijk toegestaan dat de viervoeters los rennen, tot ergernis van de niet-hondenbezitters. Zij ervaren overlast van de rennende huisdieren en de poep die niet wordt opgeruimd.

In oktober heeft de gemeente een enquête onder de bewoners gehouden om de mening over het losloopbeleid te peilen. Er is namelijk een proef ingesteld waarin een beperking is in de periode wanneer de honden los mogen lopen. Het is nu alleen in de maanden oktober tot april toegestaan de huisdieren niet aan de lijn te houden.

De gemeente Opmeer laat aan NH Nieuws weten dat de hondjes niet meer in de zomermaanden los mogen lopen. "Er zijn dan veel kinderen aan het spelen in het park, we willen niet dat de honden hier overlast geven door te rennen of te graven."

Drollen opruimen
De gemeente geeft aan toezicht te houden op de hondenbezitters: of zij de honden wel aangelijnd houden en de drollen netjes opruimen. Mochten de baasjes zich hier niet aanhouden, dan zal er een bekeuring worden uitgeschreven. Hiermee hoopt de gemeente aan de wensen van de niet-hondenbezitters tegemoet te komen.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services