Live Live

Oppositie Hoorn wil college houden aan afspraken locatie De Egelbanden

Gepubliceerd: Dinsdag 11 september 2018 09:48

Oppositie Hoorn wil college houden aan afspraken locatie De Egelbanden

HOORN - Het voormalige pand van De Egelbanden staat sinds de verhuizing naar het bedrijventerrein in Zwaag leeg. En nu zijn er plannen om op deze plek een woontoren van zeven bouwlagen en 24 meter hoog te gaan bouwen, dit tegen eerder gemaakte afspraken in.

In 2011 is door de gemeenteraad van Hoorn unaniem een amandement aangenomen waarin werd vastgesteld dat op deze locatie toekomstige bebouwing een maximale nokhoogte van 8 meter mag hebben en dat de bestemming "bedrijf" op deze locatie van toepassing blijft maar ook dat het bouwoppervlak gelijk blijft.

Toen het bestemmingsplan voor locatie De Egelbanden werd vastgelegd werd daar dan ook de bovenstaande punten in meegenomen maar ook dat het college geen bevoegdheid heeft om zelf het bestemmingsplan aan te passen maar dat dit door de gemeenteraad moet worden besloten.

De fracties van PvdA-Hoorn, Fractie Tonnaer, D66 en Sociaal Hoorn willen nu van het college weten of zij achter de argumenten van deze partijen staat en de bouwhoogte van locatie De Egelbanden niet opnieuw ter discussie gaat stellen.

De fracties zijn bang dat de omwonenden van locatie De Egelbanden het vertrouwen gaan verliezen in de politiek als het college besluit dat er wel hoogbouw gepleegd mag worden op deze plek.  De fracties roept het college dan ook op om de bouwplannen van Pierre Komen af te wijzen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services