Live Live

Ouders Maurycy woest om strafeis

Gepubliceerd: Dinsdag 05 maart 2019 06:37

Ouders Maurycy woest om strafeis

GROOTEBROEK - De oom van Maurycy laat namens de familie weten dat ze het onbegrijpelijk vinden dat er maandag geen celstraf is geëist tegen twee medewerkers van Happy Days. Het OM heeft taakstraffen tot 240 uur geëist voor de dood van de 4-jarige Maurycy Biernacki.

"Ik moest vader echt in bedwang houden", vertelt de oom van Maurycy, Vincent Pover, in een reactie aan NH Nieuws. "Die is woest. Het was nog slechter dan wij ooit hadden kunnen bedenken."

De officier van justitie kon geen roekeloosheid aantonen van de twee medewerkers. "Ik snap niet zo goed waarom de officier dat niet heeft kunnen aantonen", vertelt Vincent. "Want hij heeft zoveel bewijs verzameld wat allemaal op roekeloosheid uitkomt."

Slachtofferrol
Ook is er tot deze straf gekomen mede omdat de zaak heel lang op zich heeft laten wachten, een onbegrijpelijk argument bij de familie. "Ongelofelijk. Het lijkt wel alsof de slachtofferrollen hier omgedraaid worden. Dat hun de slachtoffers zijn en wij niet. Wij komen morgen ook niet, wij haken de boot af."

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nlDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services