Live Live

Paarse Spirit 30 puntloos terug van ZAP

Gepubliceerd: Maandag 08 oktober 2018 10:23

Paarse Spirit 30 puntloos terug van ZAP

HOOGKARSPEL - De ban is gebroken: Spirit verliest sinds lange tijd een uitwedstrijd in het paarse tenue. Over 2 weken kunnen de mannen hun wedstrijd tegen HSV ‘gewoon’ weer in het rood-wit-blauw spelen. Vandaag verloor Spirt bij ZAP namelijk met 3-1.

Een verslag van Gerrit Slagter

Het was niet best de eerste helft. Meerdere spelers speelden onder hun niveau, weinig duels werden gewonnen, de spaarzame aanvallen waren slechts speldenprikjes. Kortom: Spirit zat niet in de wedstrijd. ZAP daarentegen was het tegenovergestelde: ze was dreigend en persoonlijke duels werden nagenoeg allemaal gewonnen.

Al na 12 minuten kwam Spirit op achterstand. Een vrije trap net buiten de 16 werd mooi binnen geschoten. Jan zag de bal waarschijnlijk te laat komen, hij kon alleen maar kijken hoe de bal de kruising in vloog.
Pas na een half uur liet Spirit zich meer zien en ging het meer op een echte wedstrijd te lijken. Lennart stuitte op de keeper en de geweldige afdruk van Boekie ging maar rakelings langs. Maar het lukte maar niet om langszij te komen, de frustraties liepen bij enkele spelers op en 2 totaal onnodige kaarten – wegens praten – werden uitgedeeld.

In tegenstelling tot vorige week was juist de 2e helft stukken beter. Wat Jan gezegd heeft in de rust, weet ik niet maar nu zat er tenminste gif in de Spirit lijven. Na 7 minuten had de 1-1 moeten vallen: Jordi deed alles goed, het schot vanuit het 16 meter gebied was strak en horizontaal, maar de keeper stond toevallig op de goede plek. Toch viel de gelijkmaker. Mats gaf een ‘hele’ op links waar Lennart op kwam stomen. Een ZAP-hoofd leek de aanval te onderbreken, maar juist daardoor kreeg Lennart de bal weer in de voeten en al vallend schoof hij de bal bij de 2e paal binnen.

De 2e helft ontwikkelde zich meer en meer als een strijdtoneel. Al had Roel die bal niet van zijn voeten laten gaan, dan had die 1-2 zomaar kunnen vallen. Aan de andere kant nam Mats in het 5 meter gebied de bal mooi aan, zag een speler in zijn rug over het hoofd en gelukkig liep het met een sisser af.
Daarna brak een fase aan waar ZAP op een nieuwe voorsprong leek te komen. Ook nu kwam Spirit goed weg, maar toen een (Spirit?) speler de bal beroerde stond Joost min of meer in de weg, en via zijn been vloog de bal achter Jan.

Vijf minuten voor tijd leek dan toch de verdiende gelijkmaker te vallen. Victor kopte prima in maar de grensrechter zag hem op het moment van de pass buitenspel staan. Twijfel aan Spiritzijde maar de scheids nam het vlagsignaal helaas over.

Heel ver in blessuretijd werd het dan toch nog 3-1 toen Lennart op het middenveld de bal verspeelde en de ZAP aanvaller een vrije doortocht had, die het overigens fraai afrondde. Spirit verloor dit seizoen zijn eerste competitiewedstrijd.

Maar menigeen kijkt inmiddels vooruit naar a.s. zaterdagavond als de derby Spirit – West Frisia wordt gespeeld. Onder prima lichtomstandigheden overigens. De nieuwe LED verlichting op ons complex is werkelijk een plaatje. Het “voorproefje” is a.s. donderdag als deze officieel in gebruik wordt genomen. Komt u langs, waar de 3 verenigingen – Spirit, Valken en Woudia – acte de présence geven.

ZAP – SC Spirit’30: 3 – 1
’12: 1 – 0 Robin Schouwvlieger
’53: 1 – 1 Lennart Bakker
’78: 2 – 1 Joost Reus (e.d.)
’94: 3 – 1 Robin Schouwvlieger

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services