Live Live

Parkeergarage 'Poort van Hoorn' als oplossing parkeerruimte Hoorn

Gepubliceerd: Zaterdag 27 oktober 2018 10:28

Parkeergarage 'Poort van Hoorn' als oplossing parkeerruimte Hoorn

HOORN - Het college van Hoorn heeft afgelopen zomer met Prorail, de Provincie en de NS om tafel gezeten om plannen te maken voor de inrichting van de 'Poort van Hoorn' waarbij zij werden begeleid door Bureau Site die een expert is op het gebied van gebieds- en stationsontwikkeling. 

Uit de bijeenkomsten zijn nu de plannen die er al waren meer concreet gemaakt en zijn er ook nieuwe inzichten gekomen waaronder dus de mogelijkheid om een parkeergarage te bouwen om zo de ruimte optimaal te benutten.

Op 28 juni 2016 heeft de toenmalige gemeenteraad de Integrale visie voor de binnenstad vastgesteld. In deze visie wordt vooral ingegaan op de relatie tussen de binnenstad en de Poort van Hoorn.

‘Voor de bezoekers die met de trein of de bus naar Hoorn komen of hun auto parkeren aan de noordzijde van het station, vormen het stationsplein en de Veemarkt – nadrukkelijk in samenhang met het Kleine Noord – de entree van Hoorn. Om dit gebied te ontwikkelen als één van de visitekaartjes van Hoorn zijn in de toekomst enkele maatregelen nodig. Hier raakt de visie voor de binnenstad het project Poort van Hoorn. Aan de noordkant van het station is een grote parkeervoorziening gepland. Dit wordt de belangrijkste parkeergelegenheid voor bezoekers van de binnenstad. Essentieel is dat bezoekers gemakkelijk kunnen parkeren en dat ze bijna zonder het te merken over het spoor heen gaan (hoofduitgang parkeergarage op de eerste verdieping, verbrede en aantrekkelijke traverse) en comfortabel en bijna als vanzelf richting Veemarkt en Kleine Noord worden geleid. Het stationsplein wordt een aantrekkelijke plek met een schaal en maat die aansluit op de binnenstad.’

Op 29 november aanstaande is er een informatieve bijeenkomst waarin de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling van de Poort van Hoorn centraal zal komen te staan. Dit moet dan uiteindelijk gaan leiden naar een overeenkomst met de provincie, Prorail en de NS om het gebied verder te ontwikkelen. De bedoeling is dat dit medio maart zal gaan gebeuren.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services