Live Live

Pasgeboren Hoornse drieling viert kerst in het ziekenhuis

Gepubliceerd: Dinsdag 25 december 2018 08:54

Pasgeboren Hoornse drieling viert kerst in het ziekenhuis

HOORN - Jorine Koelemeijer en Martijn Neuvel vieren voor het eerst kerst samen met hun pasgeboren drieling, Maud, Cato en Juul. De drie meisjes werden een maand geleden geboren en sterken aan in het Westfriesgasthuis.

Het stel uit Hoorn had stille hoop dat de drie meisjes voor kerst thuis zouden zijn, maar dat was nog net iets te vroeg. "Een van de meiden mag mee naar huis en daar zijn we heel blij mee", vertelt Jorine aan NH Nieuws.

De andere twee meisjes zijn nog iets te licht en moeten nog iets beter gaan drinken voordat ze mee naar huis mogen. In dat opzicht zijn de ouders ook blij dat ze nog even in het ziekenhuis blijven.

Iets meer dan een kilo
Bij de geboorte wogen de meisjes net iets meer dan een kilo en daarom moesten ze de eerste weken in de couveuse blijven. Een spannende tijd vertelt Martijn. "Een keer waren we er twee aan het voeden, terwijl de andere opeens gereanimeerd moest worden. Dat duurde meer dan 10 minuten. Dat was wel echt heel heftig om te zien. Gelukkig begon haar hartje weer te kloppen."

Inmiddels gaat het een stuk beter en zijn de meisjes flink aangekomen. Maar de kerstdagen zullen de twee nog wel in het Westfriesgasthuis doorbrengen. "We zijn hier in hele goede handen, dus dat is heel fijn. We merken echt dat ook de verpleegkundigen de meisjes zo bijzonder vinden en dat is mooi om te zien", aldus Martijn.

"Misschien kijken we nog wel een foute kerstfilm vanavond", lacht Jorine. "Maar de kerst zal wel echt anders zijn dan normaal gesproken. Volgend jaar lopen ze misschien al wel rond de kerstboom thuis en helpen ze hun grote broer Jurre met de kerstboom versieren."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services