Live Live

Pastoor Paul Vlaar schenkt ruim 300 soorten narcissen aan Hortus Bulborum

Gepubliceerd: Zaterdag 06 april 2019 15:05

Pastoor Paul Vlaar schenkt ruim 300 soorten narcissen aan Hortus Bulborum


OBDAM - De bekende 'narcissen-pastoor' Paul Vlaar uit Obdam heeft het seizoen van de Hortus Bulborum geopend. Vlaar had de eer, omdat hij zijn collectie narcissen heeft geschonken aan de historische bloembollentuin in Limmen.

De Hortus Bulborum in Limmen is dankzij de gift van pastoor Paul Vlaar ruim 300 soorten narcissen rijker. De tuin beheert 4.500 eeuwenoude bloembolsoorten en geldt als schatkamer voor de hedendaagse bloembol. Er zijn tulpen, hyacinten, krokussen en fritillaria's te vinden, en nu dus ook narcissen van Vlaar. meldt NH Nieuws.

Elk jaar is de Hortus een ruime maand, wanneer de bollen bloeien, geopend voor bezoek. Paul Vlaar mocht het seizoen openen als dank voor het schenken van zijn collectie narcissen vorig jaar. Een hobby waar hij door zijn baan als aalmoezenier bij Defensie geen tijd meer voor had. Nu staan zijn narcissen voor het eerst in bloei in Limmen.

Het aanbieden van een mandje met zijn eigen Sint Victor-narcissen aan de Paus en het houden van een 'oranje-mis' tijdens het WK Voetbal in 2010 in de parochie in Obdam bezorgde Vlaar de bijnamen: 'narcissen-pastoor' en 'oranje-pastoor'. Met het doneren van al zijn narcissen behoort zijn bloemige bijnaam nu ook tot het verleden.

De Hortus Bulburum is vanaf vandaag tot en met 16 mei voor het publiek geopend.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services