Live Live

Personeel legt bloemen voor vier omgekomen Poolse collega's

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 09:01

Personeel legt bloemen voor vier omgekomen Poolse collega's

OBDAM - Het personeel van bloembollenbedrijf Borst uit Obdam heeft vanmiddag bloemen gelegd bij de plek waar dit weekend vier van hun Poolse collega’s om het leven zijn gekomen. Een auto met de vier werknemers erin belandde op de kop in het water en werd anderhalve dag later pas gevonden.

Zondagavond werd een eerste bijeenkomst gehouden waarna maandagmiddag het gehele personeel in de kantine van het bedrijf bijeenkwam. Daar werden zij toegesproken door de bedrijfseigenaar. Ook de burgemeester kwam zijn steun betuigen en sprak het personeel toe.

Bloemen

Op initiatief van het personeel ging men na afloop van de bijeenkomst naar de plek van het ongeluk aan de Berkmeerdijk. Daar werden in stilte tientallen witte tulpen gelegd. "Ik denk dat dit heel goed was", zegt Elly Borst, zus van de eigenaar van het bedrijf. "Er is een hoek ingericht in het bedrijf en een condoleanceregister."

Vermist

De vier Poolse medewerkers werden sinds vrijdagavond vermist. Na anderhalve dag zoeken werd aan de Berkmeerdijk zondagmiddag hun auto ondersteboven in het water aangetroffen. De vier slachtoffers, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand.

Twee van de mannen zouden familie van elkaar zijn. Een van de slachtoffers laat een zeven maanden oude baby achter. Het personeel is een inzamelactie gestart om het gezin bij te staan. Morgenochtend komen nabestaanden van de slachtoffers aan in Nederland.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services