Live Live

Piet en Marijke uit Enkhuizen, 50 jaar getrouwd en ook al 50 jaar een winkel

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 06:57

Piet en Marijke uit Enkhuizen, 50 jaar getrouwd en ook al 50 jaar een winkel

ENKHUIZEN - Dubbel reden voor gebak: Piet en Marijke Visser waren afgelopen woensdag 50 jaar getrouwd en hebben daarnaast ook 50 jaar hun winkel 'Den Draeijer' aan de Westerstraat in Enkhuizen.

"Je bent getrouwd met elkaar en met de winkel. Want dat hebben we altijd samen gedaan", vertelt Piet Visser vol trots. Hij kan zich nog goed herinneren hoe het ooit allemaal begon. "We begonnen heel klein met een aardappelkist voor het raam. En daar lagen dan wat houten knopen op."

Handwerk
Vroeger was de winkel een houtdraaierij waar veel houtsnijwerk en meubels werd gemaakt. Ruim dertig jaar lang leefden Piet en Marijke van de winkel aan huis. "Als je wat liet maken door het houtmannetje, dan had je wat", vertelt hij lachend. "Ik kocht hele boomstammen tegelijk in en daar maakte ik meubels van een houtdraaiwerk. Ik heb wel tienduizenden kandelaars en houten lampen gedraaid".

"Kijkdoos"
Woensdagochtend vroeg stond de familie al op de stoep met taart en cadeau's om Piet en Marijke te verrassen. "Ze hebben altijd heel hard gewerkt", zegt dochter Heidi. Tegenwoordig is de winkel een interieurwinkel met onder andere schilderijen. De werkzaamheden staan wel op een wat lager pitje dan vroeger. Piet: "Ze vinden het allemaal heel leuk en een schattig winkeltje. Het is gewoon een leuke kijkdoos voor de mensen".

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services