Live Live

Plannen voor het Holenkwartier

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 20:59

Plannen voor het Holenkwartier

HOORN – De Hoornse raadscommissie geeft advies over de plannen van Terra Marique (Intermaris Projecten B.V. en Zeeman Real Estate B.V.) om in het Holenkwartier projecten op te zetten. Op de plaats van de vroegere Philispslocatie wil men woningbouw, diverse horeca, een hotel, maatschappelijke voorzieningen, diensten en ambachtelijke bedrijven te realiseren. Het bestemmingsplan moet daarvoor worden gewijzigd.

De fracties zijn in meerderheid enthousiast over de plannen. Er wordt aangedrongen op het realiseren van een flinke hoeveelheid sociale woningbouw. Er mag niet getornd worden aan de stukken groen.

Wethouder Simon Broersma deelde mee dat een overeenkomst met Terra Marique niet meer mogelijk is, omdat een nieuwe wet een einde maakt aan commerciële activiteiten van een woningcorporaties. Wel wordt verder gewerkt met Zeeman. Er komen verschillende bouwvormen, maar er komt één woontoren die niet hoger is dan 45 meter. Hij kan zich nu nog niet voorstellen dat de Provinciale Weg vanwege grotere verkeersdrukte zal worden verdubbeld. De nieuwe wijk wordt gasloos gebouwd.

Het totaal aantal woningen zal 400 zijn. Daar hoort een bepaalde oppervlakte aan groenvoorziening bij. Bomen die daar niet kunnen worden neergezet, zullen op andere plekken in Hoorn worden geplaatst. Er wordt onderzocht hoe voorkomen kan worden dat de Venenlaan gebruikt gaat worden als vluchtroute.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services