Live Live

Politie Hoorn speurt met helicopter maar 3 inbrekers

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 09:26

Politie Hoorn speurt met helicopter maar 3 inbrekers

HOORN - Afgelopen nacht van dinsdag  op woendag heeft de politie van Hoorn 3 inbrekers op hederdaad betrapt. De criminelen waren bezig in te breken in een restaurant in de Grote Beer en bij aankomst van de politie vluchten 2 criminelen direct weg.

De politie sloot daarop de omgeving af en riep de hulp van speurhonden in om de criminelen te vinden, ook werd de hulop van de net opgestegen politiehelicopter kwam vanaf Schiphol naar Hoorn om met behulp van de warmtecamera's mee te zoeken naar de inbrekers.

De twee hondengeleiders wisten met behulp van de politiehonden al snel 2 verdachten te vinden en deze werden direct onder controle gebracht en aangehouden, bij 1 van de verdachten werd een groot mes aangetroffen.  De buit werd even later in de bosjes teruggevonden.

Niet veel later een nieuwe melding van inbraak, deze keer in de binnenstad. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de melder de inbreker te hebben overmeesterd en via een burgerarrest de man in bedwang te houden. Toen de inbreker zag dat de politie eraan kwam werd hij agressief en wist zich los te werken en zette het op een rennen met de melder achter hem aan.

De politie wist inbreker en melder op de Grote Noord te achterhalen en de inbreker aan te houden waarna deze werd ingesloten voor nader verhoor.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services