Live Live

Politie waarschuwt voor valse kaarten Ajax-Spurs: biedingen oplopend tot 1500 euro

Gepubliceerd: Vrijdag 03 mei 2019 12:43

Politie waarschuwt voor valse kaarten Ajax-Spurs: biedingen oplopend tot 1500 euro

De politie waarschuwt voor valse kaarten voor de halve finale in de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur die aanstaande woensdag wordt gespeeld. Momenteel worden online volop tickets voor de uitverkochte kraker aangeboden, en vaak tegen woekerprijzen.

Een simpele zoekopdracht op Marktplaats leert mediapartner NH Nieuws dat in Wet-Friesland al tien advertenties staan, en geboden prijzen zijn enorm. Een verkoper uit Hoorn biedt twee kaarten aan voor vak 413 en schrijft: 'bieden vanaf 1500 euro voor deze 2 kaarten samen'. Het blijkt geen gekke gedachte, want inmiddels ligt er al een bod van 1550 euro. Ook een adverteerder uit Bovenkarspel heeft voor twee tickets in vak 424 al een bod van bijna 700 euro gekregen. En het zijn zeker geen uitzonderingen.

De politie waarschuwt daarom alert te zijn. Ook omdat bijvoorbeeld bij e-tickets de barcodes bewerkt kunnen zijn. Datzelfde kan gelden voor kaarten die voorafgaand aan de wedstrijd bij het stadion te koop worden aangeboden door zwarthandelaren.

Koop bij voorkeur uit eerste hand
‘Bij de toegangscontrole bij het stadion blijkt meestal pas dat een toegangskaart vals is. In dat geval wordt toegang tot het stadion geweigerd’, waarschuwt een woordvoerster van de politie. Ook komt het voor dat mensen veel geld hebben overgemaakt voor online aangeboden tickets maar die vervolgens niet geleverd krijgen. ‘Koop tickets bij voorkeur uit de eerste hand, via de officiële website of het officiële verkoopadres van de organisatie van een evenement’, aldus Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. ‘Koop je een kaartje uit de tweede hand, dan loop je altijd risico. Doe dat dus alleen als je de verkoper kent en vertrouwt.’

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services