Live Live

Politiek uit zorgen over rotondes Drechterlandseweg: "Misschien meer geluidsoverlast"

Gepubliceerd: Donderdag 23 mei 2019 15:01

Politiek uit zorgen over rotondes Drechterlandseweg:

De provincie heeft ambities uitgesproken om de verkeerslichten aan de Drechterlandseweg te vervangen met rotondes. Wim Hoogervorst van de SP heeft zijn zorgen geuit of dit niet voor meer geluidsoverlast gaat zorgen. "Vrachtwagens en rotondes zijn geen gelukkig combinatie."

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. De provincie heeft ambities uitgesproken om de verkeerslichten aan de Drechterlandseweg te vervangen met rotondes. Wim Hoogervorst van de SP heeft zijn zorgen geuit of dit niet voor meer geluidsoverlast gaat zorgen. "Vrachtwagens en rotondes zijn geen gelukkig combinatie."

De nieuwe Westfrisiaweg met de naam N23 is eind vorig jaar geopend. De Drechterlandseweg tussen Zwaagdijk-Oost en Enkhuizen is na de inbruikname wel gewoon blijven bestaan voor verkeer, met de hoop dat deze weg aan doorstroom zou verliezen.

Vanuit de provincie is er nu de ambitie om rotondes aan te leggen en de verkeerslichten weg te halen. Zo hoopt de provincie dat het (vracht)verkeer niet meer via de Drechterlandseweg gaat en gestimuleerd wordt om voor de nieuwe Westfrisiaweg te kiezen.

Vrachtwagens en rotondes zijn geen goede combinatie
Wim Hoogervorst van de SP heeft de provincie gevraagd of dit wel degelijk de beste manier is. "Vrachtverkeer en rotondes zijn geen gelukkige combinatie. Grote wagens en vrachtwagencombinaties hebben moeite met het nemen van rotondes. Dit veroorzaakt vertraging, maar ook geluidsoverlast door afremmen en optrekken", schrijft Hoogervorst in zijn vragen. Hoogervorst vroeg de gemeente vervolgens of er een onderzoek ten grondslag ligt aan de ambities.

Nog geen onderzoek gedaan
De provincie heeft Hoogervorst geantwoord dat er nog geen verkeerskundig onderzoek is gedaan, maar dat deze wel gepland staat. Hierbij belooft de provincie de intensiteit van het vrachtverkeer en de geluidshinder mee te nemen, voordat definitieve beslissingen worden gemaakt over de aanpassingen van de weg. De resultaten van het onderzoek worden begin 2020 besproken. De uitvoering van de reconstructie van de Drechterlandseweg staat gepland voor 2023.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services