Live Live

Prinsenstichting Purmerend blij met vondst oude filmopnames

Gepubliceerd: Woensdag 09 mei 2018 19:49

Prinsenstichting Purmerend blij met vondst oude filmopnames

GROOTEBROEK/PURMEREND - De eigenaar van de camera met daarin een tape met bijzondere beelden van revaliderende kinderen, is terecht. Het bleek de Prinsenstiching in Purmerend te zijn.

De man van Silvia Wiersma kocht de camera op de vrijmarkt in Grootebroek. Thuis ontdekte Silvia dat er nog een oude tape in zat, met daarop beelden van de revaliderende kinderen. Silvia gokte dat de beelden zo'n tien jaar oud waren en besefte meteen dat ze de tape niet zomaar weg kon gooien. "Ze zijn misschien wel van onschatbare waarde", zei ze eerder tegen NH Nieuws.

Silvia deed op Facebook een oproep om de rechtmatige eigenaar van de beelden te vinden. En met succes. De beelden blijken jaren geleden te zijn gemaakt door de Prinsenstichting in Purmerend, om het verloop van revalidatie bij te kunnen houden. De fysiotherapeut en het gebouw werden herkend op tv.

Medewerkers van de stichting hebben de beelden inmiddels opgehaald bij Silvia. "We zijn natuurlijk heel blij, maar vinden het ook heel vervelend dat de beelden op straat zijn beland", aldus een woordvoerder.

Hoe de beelden op de vrijmarkt terecht zijn gekomen, is voor de stichting een raadsel. "Privacygevoelige informatie waarvan we geen idee hebben hoe die op de markt zijn beland. We gaan zeker onderzoeken hoe dit kan. We bedanken Silvia voor haar oproep en zullen haar ook vertellen hoe het nu gaat met de kinderen op de beelden."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services