Live Live

PvdA Hoorn bezorgd over huisvesting Notwin

Gepubliceerd: Dinsdag 19 juni 2018 11:46

PvdA Hoorn bezorgd over huisvesting Notwin

HOORN - De PvdA-fractie maakt zich ernstige zorgen over de huisvesting van reddingsbrigade Notwin in Hoorn. Afgelopen 28 april waren zij aanwezig bij de Nationale Reddingsbootdag van de Hoornse Reddingsbrigade Notwin en daar kregen zij te horen dat de nieuwe eigenaar van het pand wil dat zij per 1 juli a.s. naar een ander onderkomen moeten zoeken.

De verhuurder heeft per 1 juli de huur opgezegd en nu staat Notwin voor het blok want waar kunnen zijn een gebouw vinden waar zij 24/7 met minimaal 4 medewerkers standb-by kunnen staan en in geval van nood binnen 10 minuten op de basis kunnen zijn om te hulp te schieten.

Wethouder Tap zou echter al enige tijd op de hoogte zijn van dit probleem, maar tot op heden is er nog steeds geen concrete oplossing gevonden. Notwin zegt inmiddels een kort geding aan te moeten gaan spannen tegen de nieuwe eigenaar, om uitzetting per 1 juli te voorkomen. Aangezien het goed functioneren van reddingsbrigade Notwin van groot belang is voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers van Hoorn.

De PvdA fractie heeft daarom het college een 3-tal schriftelijke vragen gesteld:

1) Was Wethouder Tap inderdaad al enige tijd op de hoogte van dit probleem en wat heeft hij tot op heden gedaan om te voorkomen dat Notwin per 1 juli a.s. op straat staat?

2) Notwin vertelt ons dat een nieuwe basis in de Grashaven wordt genoemd als mogelijk alternatief, maar hoe realistisch is dit en op welke termijn zou dit gerealiseerd kunnen worden?

3) Het lijkt ons het beste om Notwin voorlopig op de oude locatie op het Visserseiland te houden, totdat er een nieuwe locatie gerealiseerd is, die aan alle eisen voldoet. Is de wethouder dit met ons eens en wat kan hij in deze fase nog doen om uitzetting te voorkomen?

Foto: Notwin Hoorn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services