Live Live

PvdA Hoorn om 5 uur ’s ochtends op pad om poolshoogte te nemen van geluidsoverlast in Oosterblokker.

Gepubliceerd: Donderdag 18 april 2019 11:28

PvdA Hoorn om 5 uur ’s ochtends op pad om poolshoogte te nemen van geluidsoverlast in Oosterblokker.

HOORN – Na een drukke dag werken is rust welverdiend. Deze luxe hebben de mensen in Oosterblokker niet. Het 24 uurs transportbedrijf Pyxis/transmission draait op volle toeren waarbij het een komen en gaan is van vrachtwagens op het bedrijventerrein Gildenweg. Precies langs de voordeuren, dag én nacht. Na aanhoudende klachten van bewoners en omdat de wethouder Ben Tap hier onvoldoende gehoor aan geeft, is de PvdA vanochtend om 5 uur op pad gegaan om dit zelf te ervaren.

Toen de PvdA Hoorn voor het ochtendgloren aankwam, konden wij al binnen tien minuten meer dan 13 vrachtwagens tellen die druk bezig waren met het laden en lossen. De bewoners geven aan dat de overlast al langer speelt. Sinds 1989 maken zij al bezwaar tegen het uitbreiden van het bedrijventerrein. Zonder veel succes.

Op papier waren er toezeggingen door de gemeente gedaan over o.a. de geluidsnormen, het aantal vrachtwagens en de tijden. Dit, in samenspraak met de bedrijven op de Gildenweg. In de realiteit komt hier echter weinig van terecht. Sterker nog, op het bedrijventerrein zijn er zelfs capaciteitsverhogingen geweest. Dit heeft nog meer geluidsoverlast tot gevolg, onveilige verkeerssituaties en tal van andere problemen. Bewoners geven bij het bezoek van de PvdA aan dat sommige van hen zelfs moesten uitwijken, voor meerdere dagen per week, naar een camping om te kunnen slapen.

De PvdA Hoorn vindt dat dit niet meer langer kan. Wij gaan vragen stellen aan de wethouder over o.a. hoe dit zo ver heeft kunnen komen. Ook willen wij dat er oplossingen worden gevonden voor deze bewoners. Het is tijd voor actie, het is tijd voor zekerheid.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services