Live Live

PvdA Hoorn wil aandacht voor Resto VanHarte

Gepubliceerd: Dinsdag 13 februari 2018 08:52

PvdA Hoorn wil aandacht voor Resto VanHarte

HOORN - In een open brief aan het college van Hoorn roept de PvdA-fractie het college op om aandacht te schenken aan een bijzonder initiatief, 'Resto VanHarte.'

In een Resto wordt een of twee avonden per week een betaalbaar driegangendiner geserveerd, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam met vrijwilligers uit de buurt deze ruimte om tot een gezellig restaurant waar buren elkaar ontmoeten. Zelf noemt Resto VanHarte deze aanpak “Hét recept voor een betere buurt.”

Lijstrekker Judith de Jong zegt over Resto VanHarte: "Samen maken we onze stad elke dag een stukje beter en mooier. De afgelopen jaren zijn er natuurlijk al veel goede stappen gezet. Maar eenzaamheid, armoede en isolement zijn taaie aspecten in onze samenleving. Daarom denken wij dat een Resto VanHarte een prima aanvulling kan zijn op alle initiatieven die we in Hoorn al hebben om eenzaamheid en isolement aan te pakken."

De fractie wil dan ook dat het college het met de PvdA eens is dat een Resto eenzaamheid en isolement onder de inwoners van Hoorn kan doorbreken en zij bereid is dit initiatief te omarmen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services