Live Live

PvdA Hoorn wil 'koelbaden' tijdens de Schulz Marathon

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 06:03

PvdA Hoorn wil 'koelbaden' tijdens de Schulz Marathon

HOORN - De PvdA-fractie wil dat de gemeente Hoorn samen met de organisator van de Schultz Marathon in Hoorn gaat bekijken wat er nodig is om een 'koelbad' te plaatsen tijdens deze marathon. Het tv-programma Zembla heeft afgelopen 28 februari hier aandacht aanbesteed en in die uitzending bleek dat bij sportevemenenten waar de kans op een hitteberoerte hoog is, zoals duurwedstrijden als marathons, stijgt als der geen koelbad aanwezig is

Arnica Gortzak van de PvdA Hoorn heeft in een gesprek met Hans van Aurum, voorzitter van de Schultz Marathon, te horen gekregen dat er in Nederland geen protocol is ten aanzien van het koelen van sporters bij een hitteberoerte, terwijl juist onderzoek heeft aangetoond dat een koelbad de kans op overlijden tijdens een hitteberoerte voorkomt. 


De organisatie van de Schultz Marathon heeft aangegeven graag  te willen weten wat er allemaal nodig is om bij een dergelijk evenement een koelbad te kunnen neerzetten, zeker met het oog op de Iron Man die ook naar Hoorn komt. 

De PvdA wil nu van het college weten of zij op de hoogte zijn van de risico's van een hitteberoerte en of zij de mening delen dat voorkomen beter is dan genezen en dus samen met de organisatoren van sportevenementen binnen Hoorn zorg zouden moeten dragen voor een adequate inzet van hulpverleners. 
De PvdA roept daarom het college ook op om samen met de organiserende partijen wat er nodig is om een koelbad in te zetten bij dit soort evenementen en als het bedrag onder de 50.000 euro blijft een financiële bijdrage te leveren. 

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services