Live Live

PvdA Hoorn: 'zorgen blijven over Jeugdhulp Hoorn'

Gepubliceerd: Dinsdag 23 oktober 2018 09:09

PvdA Hoorn: 'zorgen blijven over Jeugdhulp Hoorn'

HOORN - De PvdA in Hoorn is niet blij met de antwoorden op vragen die zij begin september stelden aan het college van Hoorn. Vooral op de vragen over de nijpende problemen bij de jeugdzorg zorgt bij de PvdA voor veel vraagtekens en wil daar verdere opheldering over van het college.

Amica Gortzak(PvdA) zegt in een brief aan het college: "U ontwijkt mijn vraag over de problemen die er zijn geweest met de aanbesteding van jeugdbescherming tijdens het afgelopen jaar, geeft u geen antwoord op de vraag hoelang de wachtlijsten voor jeugdigen nu precies zijn en doet u voorkomen dat u niet wist dat ik in mijn laatste vraag verwees naar een toezegging van de wethouder om een college informatiebijeenkomst te plannen over Veilig Thuis. Ik voel mij dan ook genoodzaakt vervolgvragen te stellen en hoop dat u dit keer mijn vragen serieuzer zou willen beantwoorden."

De PvdA wil ook weten waarom het niet is gelukt om de aanbesteding Jeugdhulp voor 2019 niet rond te krijgen en dus de bestaande contracten zijn verlengd waardoor er nog steeds geen start kan worden gemaakt met gerichte inkoop . Maar ook wil de PvdA weten welke specialistische hulpverleningsinstanties in gesprek zijn met de gemeente over de zorgcontinuïteit om zo de cliënten van het failliete Huis vol Compassie te waarborgen.

Het Huis vol Compassie is kort geleden overgenomen maar de PvdA wil toch van het college weten of er meer bekend is over de overdracht van deze cliënten naar andere specialistische hulpverleners .

De PvdA vraagt zich ook af hoelang de wachtlijsten zijn voor de jeugdige inwoners van Hoorn die specialistische hulp nodig hebben en willen daarop ook een reactie van het college.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services