Live Live

Raadslid Alex van der Kleij sluit zich aan bij CDA Hoorn

Gepubliceerd: Donderdag 18 oktober 2018 19:04

Raadslid Alex van der Kleij sluit zich aan bij CDA Hoorn

HOORN – Raadslid Alex van der Kleij sluit zich voor de resterende raadsperiode aan bij CDA Hoorn. De eenmansfractie Hoorns Belang komt daarmee in de gemeenteraad te vervallen. Het aantal politieke partijen valt hierdoor terug naar 13. CDA Hoorn groeit door de komst van raadslid Van der Kleij naar 5 raadszetels en wordt daarmee, met VVD, de grootste politieke partij binnen de gemeenteraad van Hoorn.

Alex van der Kleij: “In de praktijk is het nauwelijks mogelijk om als eenmansfractie tussen de 14 raadspartijen in de gemeenteraad van Hoorn het verschil te maken. Met name het contact met de inwoners en het optimaal benutten van mijn netwerk, staat als éénmansfractie onder druk. En juist dat is naar mijn idee waarom ik ben gekozen en daar wil ik vooral energie in blijven steken.

Alleen dan is er een goede inhoudelijke bijdrage, een optimaal resultaat en vooral ook zinvolle benutting van alle energie. Afgelopen maanden heb ik nagedacht over hoe ik mijn inhoudelijke bijdrage beter kan borgen en laten renderen. Ik ben tot de conclusie dat het rendement vele male hoger kan zijn als mijn inbreng onderdeel is van een grotere raadsfractie”. Het CDA Hoorn is hierbij een goede partij, waarmee Hoorns Belang en ik zelf altijd een sterke connectie hebben gehad.
De programma’s komen zeer overeen en sommige onderwerpen zijn zelfs identiek. Denk aan schoon-heel-veilig, de gedachten over toeristenbelasting en de rol van sport in de maatschappij.
Het bestuur van Hoorns Belang, dat in een eerdere fase van der Kleij de opdracht gaf naar de toekomst te kijken, bij monde van voorzitter Symen van der Meer: “Onder de huidige omstandigheden met steeds meer werk voor raadsleden, begrijpen en respecteren we zijn besluit”.

Fractievoorzitter Dick Bennis van CDA is blij met de komst van Alex van der Kleij. Die volgens hem ook goed past bij het gedachtegoed en de fractie van het CDA: “Alex neemt veel ervaring mee en heeft een uitgesproken mening die op veel terreinen overeenkomt met het CDA Hoorn. We hebben diverse gesprekken gevoerd omdat we absoluut niet over één nacht ijs wilden gaan. En de conclusie is dat dit voor CDA, voor Alex maar vooral ook voor de inwoners van Hoorn een positieve ontwikkeling is. De stap van Alex is in meerdere opzichten moedig en dat verdient groot respect”, aldus Dick Bennis.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services