Live Live

Rechtbank keert terug naar Hoorn

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 14:22

Rechtbank keert terug naar Hoorn

HOORN - Jarenlang heeft Hoorn een Kantongerecht gehad maar door bezuinigingen vanuit de overheid werd deze enkele jaren geleden gesloten en moest men naar Alkmaar naar het gerechtsgebouw. Hierin komt nu verandering. Na een proef op 27 november j.l. waar de kantonrechter in het gemeentehuis van Hoorn recht ging spreken is nu besloten om in het gemeentehuis van Hoorn een kantongerecht te gaan huisvestigen.

 
De kantonrechter doet in Hoorn uitspraak in beschermingsbewind zoals onder curatele stellen, of namens de Wet Sanering Natuurlijke Personen.  Vanaf januari 2019 kunnen de inwoners die hiermee te maken krijgen dan naar Hoorn en hoeven niet meer naar Alkmaar te reizen. 
 
Wethouder Al Mobayed laat weten dat zij blij is met deze samenwerking ten gunste van de inwoners van Westfriesland maar ook voor de beschermingsbewindvoerders (doorgaans kleine ondernemers), familieleden en andere hulpverlenders. ,,Deze inwoners zijn vaak kwetsbaar en hebben weinig financiële middelen, zo brengen wij een zitting, die toch al plaats zou vinden, een stapje dichter naar de inwoner toe en brengt deze samenwerking ons meer kansen voor samenwerking in de toekomst," zegt de wethouder. 

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services