Live Live

RKEDO krijgt na 45 jaar eindelijk nieuwe kleedkamers

Gepubliceerd: Donderdag 25 april 2019 06:58

RKEDO krijgt na 45 jaar eindelijk nieuwe kleedkamers

AVENHORN - Al zolang ze zich kunnen herinneren kleden de sporters van RK EDO zich om in 45 jaar oude en groezelige kleedkamers. Maar door een flinke subsidie van de gemeente worden ze eindelijk verbouwd.

Met de subsidie van 97.500 euro worden er acht verouderde kleedkamers verbouwd en gerenoveerd naar negen stuks. Er komt een nieuwe riolering en een nieuwe vloer. De verlichting wordt duurzamer door LED-lampen, die aangaan op een sensor. Ook worden de ouderwetse voetenbanken verwijderd.

"We zijn in september begonnen met het voeren van gesprekken met de gemeente. Het proces is wat verlaat, maar de beslissing is nu gevallen en we kunnen beginnen met de bouw", aldus RK EDO-voorzitter Marien Laan tegen NH Nieuws. De voetbalclub begint gelijk deze week en hoopt voor het nieuwe voetbalseizoen klaar te zijn. "Het wordt een pittige klus."

Poeplucht
Waar de leden het meeste naar uit kijken als de verbouwing voorbij is? "Dat de wc's uit de kleedkamers worden gehaald en via een andere toegang worden gebouwd. Sommige spelers hebben soms namelijk last van wedstrijdzenuwen. Die willen ze dan nog wel eens kwijt voor de wedstrijd. Het is niet aangenaam dat iedereen daar dan van kan meegenieten."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services