Live Live

Rob Hartog en Glenn van Straalen rijden dit seizoen het WK Supersport

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 06:44

Rob Hartog en Glenn van Straalen rijden dit seizoen het WK Supersport

WEST-FRIESLAND - Motorcoureurs Glenn van Straalen (18) uit Hoogkarspel en Rob Hartog (26) uit Abbekerk doen vanaf volgende maand mee aan het WK Supersport. Dat is uniek want nooit eerder deden er twee West-Friezen tegelijk mee aan het kampioenschap.

"Ik heb niet in de geschiedenisboeken gekeken, maar volgens mij is dit nog nooit voorgekomen", zegt Glenn van Straalen lachend. Normaal gesproken gaan de heren de strijd aan op het circuit maar speciaal voor NH Nieuws schudden ze elkaar even de hand. Beiden zijn ze volop aan het trainen voor het wereldkampioenschap dat 22 februari van start gaat in Australië. Slechts drie Nederlanders doen er mee.

Debuut
Glenn was zeven jaar toen hij begon met motorrijden: "Ik begon op de minibike en in 2015 stapten we over op de grote motor". Op het circuit San Juan Villicum in Argentinië maakte Glenn afgelopen jaar al zijn debuut toen hij voor zijn team mocht invallen. Helaas eindigde de veelbelovende wedstrijd voor Glenn met een crash in de vierde ronde. Toch maakte hij veel indruk, waardoor hij nog een tweede WK-wedstrijd in Qatar mocht rijden.

Europees kampioen
Rob begon op zijn negentiende met rijden. Hij reed de afgelopen twee jaar mee in de Europe Supersport Cup, wat onderdeel is van het WK. Op één punt na ging in 2017 het Europees Kampioenschap aan zijn neus voorbij. Maar na een revanche afgelopen jaar wist hij de titel Europees Kampioen toch binnen te slepen. Meedoen aan het WK is voor Rob een droom die uitkomt: "Eigenlijk was dit al mijn droom om het WK te kunnen rijden. Het doel nu is om te eindigen in de top tien."

Hard werken
De twee nuchtere West-Friezen moeten naast hun motorsportcarrière dagelijks gewoon naar hun werk. In de avonden zijn ze beide vrijwel altijd in de sportschool te vinden. "Ik ben net terug van een training in Spanje. Daar heb ik getraind op de motor en fysieke training in de bergen", vertelt Hartog. Fietsen, wielrennen en krachttraining is met name hoe Rob zijn trainingsschema is ingedeeld. Of ze straks op het circuit aan elkaar gewaagd zijn? Glenn denkt van wel: "Vorig jaar in Assen was het een spannende wedstrijd. Dus we gaan het zien in Australië!"

Het WK Supersport gaat 22 februari van start. In totaal worden er 12 wedstrijden verspreid over het jaar gereden. Wie de heren in actie wil zien moet nog even wachten tot april, dan vindt de thuiswedstrijd op het circuit in Assen plaats.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services