Live Live

Roerproblemen zeiljacht zorgt voor vertraging van uren, één persoon onderkoeld

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 05:55

Roerproblemen zeiljacht zorgt voor vertraging van uren, één persoon onderkoeld

WESTFRIESLAND – Een leuke zeilreis voor vier studievrienden viel in het water doordat problemen met het roer het schip stuurloos maakte.

De vriendengroep zou van Monnickendam naar Enkhuizen zeilen, en vanaf daar de volgende dag door naar Makkum hun thuishaven. Toen het schip zaterdagavond rond 18:00 het ruime sop koos en de schipper de boeg in de wind wilde draaien ging het mis omdat het roer vast sloeg. De bemanning kon alleen nog het schip voor anker liggen en het reddingsstation alarmeren om weer beweging in de zeilboot te brengen.


Rond 21:15 werd reddingsstation Wijdenes gealarmeerd om uit te rukken naar het zeiljacht dat zo'n anderhalve kilometer uit de kust lag. Echter doordat de wind weer aanwakkerde en het roer dwars stond werd dit geen eenvoudige klus en was inmiddels één van de opvarende zeeziek geworden, deze is als eerste van boord gehaald en kon opwaren in de auto van een vrijwilliger van het reddingsstation.

Door de slechte weersomstandigheden werd besloten om de klus de volgende dag weer op te pakken, de volgende dag is uiteindelijk een vrijwilliger van het reddingsstation te water gegaan om het roer te inspecteren waarna met alle inzet die de bemanning had het toch nog gelukt is om het roer los te krijgen. De vriendengroep van vier heeft daarna hun reis kunnen vervolgen.

Foto: Reddingsstation Wijdenes

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services