Live Live

Rogier Tonnaer wil dat Hoorn de 'Glasbak' koopt om 100 huurwoningen in te realiseren

Gepubliceerd: Donderdag 18 oktober 2018 08:50

Rogier Tonnaer wil dat Hoorn de 'Glasbak' koopt om 100 huurwoningen in te realiseren

HOORN - Het aankopen en realiseren van honderd sociale huurwoningen in de gevangenis in Zwaag zou een goede zet zijn, zo schrijft raadslid Roger Tonnaer in een brief aan het college van Hoorn.

"De sluiting van de Glasbak, zeker in tijden van woningnood, biedt Hoorn nieuwe kansen", schrijft Tonnaer in de brief. Volgens architect Martin van Dort van Archivolt Architecten kunnen in de Zwaagse gevangenis ongeveer honderd woningen worden gebouwd, meldt NH Nieuws.

Fractie Tonnaer pleit ervoor dat gemeente Hoorn het gevangeniscomplex aankoopt. "Voor de noodzakelijke realisering van sociale huurwoningen vindt onze fractie de aankoop van de gevangenis van het grootste belang".

Eind juni werd bekend dat de gevangenis in Zwaag dicht gaat en er mogelijk 250 arbeidsplaatsen verloren gaan. Het besluit van het kabinet kwam voor de Hoornse burgemeester toen als een verrassing.

Lot gevangenis nog onduidelijk

In een reactie aan NH Nieuws laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten dat alle gevangenen inmiddels zijn ovegeplaatst, maar dat het aan eigenaar Rijksvastgoedbedrijf is wat er met het gebouw gaat gebeuren. De woordvoerder daar laat weten dat het gebouw officieel nog niet overtollig is verklaard. Wanneer dat wel gebeurt is nog onduidelijk. Wel worden verandering in bestemming van dit soort gebouwen altijd in overleg met de gemeente genomen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services