Live Live

Ruim 16.500 bezoekers voor het Pietendorp

Gepubliceerd: Zondag 02 december 2018 19:05

Ruim 16.500 bezoekers voor het Pietendorp

ENKHUIZEN – Ook dit jaar was het Pietendorp net als voorgaande jaren weer een groot succes. Meer dan 16.500 bezoekers zijn op het evenement in het Zuiderzeemuseum af gekomen.

Het was dit jaar voor de dertiende keer dat er een pietendorp werd gehouden. Sinds 2017 is het pietendorp een samenwerking tussen ZZ, de RSG en de Westfriese event Academy. Het complete Zuiderzeemuseum was weer volledig omgetoverd in Sinterklaas sferen. Overal hingen pakjes, slingers en liepen pieten rond te dansen en te spartelen. Zo waren er bijvoorbeeld postpieten, werkpieten, danspieten, muziekpieten, hengelpieten, veegpieten en ga zo maar door.

De kinderen konden naar de pepernotenbakkerij om te zien hoe de pieten pepernoten bakken, de paardenstal van Amerigo en naar de wasserij voor de pietenpakken. Ook voer er een boot met muziekpieten door de grachten van het ZZM.

Voor het eerst was er dit jaar ook een chillruimte aanwezig voor de kinderen die het allemaal te druk werd en even rust nodig hadden. Ook hier werd gretig gebruik van gemaakt. De pieten zijn nu allemaal weer het dorp uit om zich voor te bereiden voor komende woensdagavond als ze alle pakjes moeten gaan bezorgen.

Fotos: ZZM

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services