Live Live

Ruimtegebrek basisscholen Risdam lijkt opgelost: extra geld komt eraan

Gepubliceerd: Woensdag 08 mei 2019 16:30

Ruimtegebrek basisscholen Risdam lijkt opgelost: extra geld komt eraan

Het voorstel om 190.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van basisschool Het Kompas en de Tweemaster is aangenomen. Met dit geld komt een einde aan het schrijnende tekort aan klaslokalen. "Nog even en we gebruiken zelfs de WC's als lesruimte", aldus Tweemaster's directeur Edwin Hoogland.

Door stijgende leerlingaantallen in Risdam Zuid kampen basisscholen het Kompas en de Tweemaster met een tekort aan lesruimte voor het aantal ingeschreven leerlingen. "Ouders zijn enthousiast. We staan goed op de kaart in de buurt. Ondanks het tekort aan ruimte blijft de nieuwe stroom van inschrijvingen doorlopen", vertelt Hoogland.

Alles opgeofferd voor lesruimte
Maar de situatie is wel degelijk nijpend. Hoogland vertelt: "Als je een kijkje in onze school zou kunnen nemen, zie je dat we vol zitten. Letterlijk en figuurlijk. We hebben de teamkamer opgeofferd om les te geven. We hebben al een extra unit op het plein gezet en we gebruiken het noodgebouw. Ook het speellokaal is opgeofferd en we gebruiken zelfs ruimte bij de naschoolse opvang. Ja, we zitten echt vol. Helemaal vol."

Eindelijk hulp
Er werd nu voorgesteld om 190.000 euro beschikbaar te stellen voor uitbreiding van de scholen met semipermanente lokalen. De kogel lijkt door de kerk na de gemeenteraad van gisteravond waarbij het voorstel is aangenomen. Er is gekozen voor de semipermanente huisvesting, omdat het ruimtegebrek naar verwachting over vier jaar opgelost zal zijn. Dan kan de tijdelijke uitbreiding weer worden opgeheven.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services