Live Live

Schaakles ook goed voor het brein

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 07:17

Schaakles ook goed voor het brein

WESTFRIESLAND - ,,Ach’’, zegt een speler op de clubavond, nadat hij in een gewonnen stelling heeft verloren. ,,Ik ben drie dingen verleerd: schaken en tellen.’’

In de schaaksport moet je wel eens iets uitrekenen. Bijvoorbeeld hoeveel en welke zetten je moet doen om een vrijpion te laten promoveren. Maar ook tellen hoe vaak een stuk wordt aangevallen en hoe vaak dat stuk wordt verdedigd. Als schaker kun je niet zo maar een zet uitvoeren, daar moet je over nadenken. En dat is ook goed voor het brein. Hersenonderzoekers hebben aangetoond dat schaken het dementieproces vertraagt.

De Westfriese schaakverenigingen slaan de handen ineen en starten in maart met een cursus om beginnende schakers wegwijs te maken op het bord met de 64 velden. Kunt u al schaken? Dan is de cursus voor gevorderden mogelijk iets voor u. Met deze cursus op zak kunt u uw krachten meten met onze clubschakers.

Opgeven? Dat is niets voor schakers. Aanmelden wel. Aanmelden wordt van harte aanbevolen en kan met een email naar wfschaak@gmail.com of bel 0649362301. Trainers, locaties en trainingsavonden voor deze trainingen worden in overleg vastgesteld. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers maar bedragen maximaal €35 inclusief cursusmateriaal.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services