Live Live

Schaatsen: Broer en zus Schouten beiden Nederlands Kampioen Marathon

Gepubliceerd: Dinsdag 02 januari 2018 08:33

Schaatsen: Broer en zus Schouten beiden Nederlands Kampioen Marathon

ANDIJK – Voor de derde keer op rij is de 25-jarige topschaatster uit Andijk Nedelands kampioen op de marathon geworden. Irene was veruit de snelste in de eindsprint van een kopgroep van 10 schaatsters.

Op 15 ronden voor het einde spong het tiental weg uit het peloton waarna al snel een ronde voorsprong werd genomen op de rest van het veld. Irene heeft wel veel te danken aan haar teamgenote Carien Kleibeuker die ontsnappen uit het groepje van 10 vrijwel onmogelijk maakte, waarna Irene Schouten op simpele wijze de sprint won.

Na Atje Keulen-Deelstra en Gretha Smit is Irene de derde vrouw die 3 titels op rij weet te pakken.
Op de tweede plaats eindigde Lisa van der Geest met op plaats 3 Emma Engbers, teamgenote Carien Kleibeuker wist als 8e te finishen

Simon Schouten wint ook zijn race, in een chaotische eindsprint wist hij zijn teamgenoot Bergsma te verslaan. De eindsprint was er 1 die werd gekenmerkt werd door valpartijen. De ploeg van Schouten ging in eerste instantie voor Bergsma als Nederlands kampioen maar door valpartijen en een ontsnapping waar de ploeg van Simon Schouten goed bij zat.

Jorrit Bergsma pakt de tweede plaats met op de derde plaats Frank Vreugdenhil. Er was nog even wat gedoe met protesten vanwege een valpartij maar dat schoof de jury ter zijde en roep Simon Schouten terecht uit als de Nederlands Kampioen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services