Live Live

SED-gemeente staat verkoop woningen voor logies niet toe.

Gepubliceerd: Maandag 23 juli 2018 11:51

SED-gemeente staat verkoop woningen voor logies niet toe.

SED - Stede Broek, Enkhuizen en Drechterland (samen de SED) staan niet toe dat uitzendbureau's koopwoningen opkopen om daar arbeidsmigranten in te huisvesten.

In een reactie op vragen van WEEFF over de toenemende verkoop van huizen aan bedrijven zegt woordvoerster Kristel van der Pouw Kraan: ,,Het uitgangspunt in deze gemeente is dat we reguliere woningen beschikbaar willen houden voor de reguliere woningmarkt en het gebruik als woning voor één huishouden. Het afwijkend gebruik ten behoeve van logies wordt niet toegestaan. De gemeente biedt in het buitengebied voldoende ruimte voor de huisvesting van tijdelijke medewerkers bij de bedrijven zelf, wanneer deze de noodzaak hiervoor kunnen aantonen."

Ook de gemeente Medemblik gaat maatregelen nemen om deze praktijken tegen te gaan. Eerder liet de gemeente Medemblik al weten hard te zullen optreden tegen overlast door arbeidsmigranten die in woningen wonen die zijn aangekocht door bijvoorbeeld uitzendbureau's.  Vooral in Andijk en Wervershoof is dit het geval

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services