Live Live

SEW houdt huis in Overijssel en wint overtuigend

Gepubliceerd: Maandag 18 maart 2019 06:10

SEW houdt huis in Overijssel en wint overtuigend

BORNE - In de strijd om handhaving in de Eredivisie hebben de handbaldames van Westfriesland/SEW uistekende zaken gedaan. In Borne (Overrijssel) versloeg de ploeg van Alex Curescu Borhave overtuigend met 21-29.

Na afloop sprak Sport Actueel allereerst met doelverdedigster Myrthe Mak die een geweldige wedstrijd keepte. Vervolgens Sarah Dekker die vooral in het eerste bedrijf de aanvalsleidster was en moeiteloos het ene na het andere doelpunt voor haar rekening nam en tot slot Alex Curescu, de oefenmeester van SEW, die langzamerhand ziet dat het vertrouwen in eigen kunnen terug keert binnen het team.

 
Vol vertrouwen was men afgereisd naar Borne want afgelopen donderdag werd de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Vooral de wijze waarop had een mentale "boost gegeven en dat was direct vanaf het eerste fluitsignaal zichtbaar in de wedstrijd. Westfriesland/SEW begon scherp en agressief aan de wedstrijd en bouwde aan de hand van Sarah Dekker snel een forse voorsprong op. Borhave kon er relatief weinig tegenover stellen, temeer omdat Myrthe Mak in bloedvorm haar doel verdedigde. Bij rust was er een marge van acht doelpunten opgebouwd, 10-18.

Ook na de pauze dicteerde SEW de wedstrijd en coach Alex Curescu zag dat zijn meiden collectief een uitstekend niveau behaalde. In de laatste tien minuten werd de voorsprong voor de Westfriese dames iets minder, 19-23, want vooral de linkerhoek werd onvoldoende verdedigd. SEW corrigeerde dat detail en gaf in de slotfase nog wat gas en won zeer overtuigend met 21-29 van Borhave.

De hele wedstrijd nog eens terugluisteren.. dat kan in de reportage hieronder. 

 Westfriesland/SEW zal een paar weken niet spelen maar op dinsdagavond 2 april is de halve finale voor de beker uit in Kwintsheul tegen Quintus. De derde wedstrijd in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Eredivisie is zaterdagavond 6 april in Voorhout tegen hekkensluiter Foreholte.

Foto's: Edwin Luppes

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services