Live Live

SEW naar halve finale beker

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 08:49

SEW naar halve finale bekerAMSTERDAM - De handbalsters van Westfriesland/SEW hebben donderdagavond de halve finale bereikt van het bekertoernooi. In een wedstrijd tegen VOC2, waarin de ploeg van Alex Curescu continue op achterstand heeft gestaan, werd in de slotseconden de winst alsnog veilig gesteld, 31-32.

Het reguliere seizoen liep niet goed bij SEW waardoor de ploeg veroordeeld werd tot de nacompetitie voor handhaving en dat heeft zijn tol gehad op het zelfvertrouwen. Ook in deze bekerwedstrijd leek dat een beetje het geval te zijn. De reserves van VOC uit Amsterdam namen direct een voorsprong en met soms stevig spel werd dit met hand en tand verdedigd. Toch wist SEW in het spoor te blijven en werd de ruststand 19-18.

Ook na de pauze bleef de wedstrijd spannend en gelijk opgaan maar met nog zeven minuten te gaan was er een gaatje geslagen door de Amsterdammers, 30-26. SEW rechtte de rug en met enkele fraaie treffers vanuit de hoek werd de stand gelijk, 31-31. Het leek op een verlenging uit te draaien maar coach Alec Curescu nam acht seconden voor tijd nog een time out voor een tactisch plan. Het werd perfect uitgevoerd en werd met 31-32 de kwart finale van het bekertoernooi bereikt.

In de halve finale zal SEW begin april uit spelen tegen Quintus. Zondagmiddag speelt SEW de tweede nacompetitiewedstrijd en wel tegen Borhave. Vanuit Borne, Overijsel hoort u in het radioprogramma "Sport Actueel" een live verslag van verslaggever Leo Giovannangelo.

Foto's: Edwin Luppens

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlNa afloop sprak Sport Actueel met Riejanne Blaauw van Westfriesland/SEW en tot slot een zeer tevreden Alex Curescu, trainer/coach van Westfriesland/SEW.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services