Live Live

SEW zo goed als behouden voor het hoogste handbalplatform

Gepubliceerd: Maandag 22 april 2019 08:11

SEW zo goed als behouden voor het hoogste handbalplatform

WOGNUM - Westfriesland/SEW heeft zaterdagavond een grote stap gemaakt richting lijfsbehoud in de Eredivisie. De handbaldames, onder leiding van scheidend coach Alex Curescu, wonnen zeer overtuigend van Borhave uit Overijssel, 29-20, maar de definitieve kaarten worden op de laatste speeldag van deze nacompetitie geschud.
Kijk hier naar de hele wedstrijd zoals deze is uitgezonden door Westfriesland/SEW met commentaar van Sport Actueel verslaggever Jan Burger.

SEW is sinds het aanstellen van Alex Curescu als interim-coach aan een indrukwekkende reeks wedstrijden bezig. In het bekertoernooi presteerden de Westfriese dames al heel goed want men wist door te dringen tot de halve finale maar in de promotie/degradatie poule, waarin het als derde gestart was, gaat het ook crescendo. Borhave, die als hoogst geklasseerde ploeg was begonnen aan de nacompetitie, kwam enigszins bevreesd naar Wognum toe want in eigen huis had het team al een behoorlijk pak slaag gekregen.

SEW liet er geen gras over groeien en startte fel en voortvarend wat zich direct vertaalde in een riante voorsprong, 10-4. Vooral het keeperswerk van Myrthe Mak was in de eerste helft van uitzonderlijke klasse maar ook het verzilveren van kansen was welbesteed aan SEW. De ruststand werd 14-7 en de honderden toeschouwers vierden toen al een klein feestje op de tribunes.

Na de pauze werd de stand opgevoerd naar 19-11 toen er een kort momentje van verslapping was welke niet verontrustend was. Uiteindelijk werd de gaskraan weer volledig opengezet en kreeg Borhave een ouderwetse draai om de oren, 29-20, en staat SEW thans op de eerste plaats.
SEW staat thans op de eerste plaats in de nacompetitie, mede dankzij een beter doelsaldo maar de definitieve eindrangschikking zal bepaald worden op 11 mei als de laatste wedstrijd tegen het inmiddels gedegradeerde Foreholte word gespeeld.
Foto's: Edwin Luppens

Na afloop sprak Sport Actueel allereerst met Amber Roozendaal van SEW die een puike wedstrijd speelde, gevolgd door Alex Curescu, trainer/coach van Westfriesland/SEW die zijn voorlaatste wedstrijd beleefde bij de vereniging.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services