Live Live

SG Westfrieland maakt het de koploper behoorlijk lastig.

Gepubliceerd: Zondag 03 februari 2019 11:18

SG Westfrieland maakt het de koploper behoorlijk lastig.

AMSTERDAM - Voor SG Westfriesland was koploper De Dolfijn gisteravond een maatje te groot. In Amsterdam verloor de ploeg van Ron Schoenmaker met 9-6 maar speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen en dat bied moraal en aanknopingspunten voor de komende periode waarin het nog enkele pittige wedstrijden krijgt.

Ondanks dat SG Westfriesland bij de koploper op bezoek ging was er geen spoor van nederigheid of angst te bespeuren. Sterker nog, de Hoornaren bleven prima in de pas en ging de wedstrijd gelijk op. Na de eerste periode was de tussenstand 3-2 en ook in het tweede kwart bleef de ploeg uit Hoorn uitstekend spelen wat zich vertaalde in een 6-5 tussenstand halverwege.

In het derde kwart moesten de Hoornaren enigszins de tol betalen voor het hoge speeltempo waardoor De Dolfijn, die ambities heeft om binnen afzienbare tijd in de top van de Nederlandse competitie te spelen, bij schakelde en uitliep naar 9-5. Toch was SG Westfriesland niet knock out want in het laatste kwart bleven ze goed spelen waardoor De Dolfijn het toch wat moeilijk kreeg.

De Hoornaren hielden de defensie goed op orde en wisten uiteindelijk nog een keer te scoren voor de 9-6 eindstand. Geen winst maar wel een voldaan gevoel bij de ploeg die het de kampioenskandidaat bij vlagen heel lastig heeft gemaakt.


Aankomende zaterdagavond speelt SG Westfriesland thuis tegen het Amsterdamse DJK-ZAR.
 
Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Na afloop sprak Sport Actueel met Niels Duijn van SG Westfriesland, Bas Roozekrans die vier doelpunten maakte en trainer/coach Ron Schoenmaker.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services