Live Live

SG Westfriesland boekt klinkende zege tegen De Duinkikkers uit Soest

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 12:21

SG Westfriesland boekt klinkende zege tegen De Duinkikkers uit Soest

HOORN - SG Westfriesland heeft gistermiddag een klinkende zege geboekt. In eigen bad werden De Duinkikkers uit Soest met 13-5 verslagen waardoor de Hoornaren weer netjes in de middenmoot van de ranglijst bivakkeren.

Vorige week moest SG Westfriesland nog een bittere pil slikken want in de uitwedstrijd tegen koploper De Futen werd in de slotseconden nipt met 1 punt verschil verloren daar waar een puntendeling op zijn plaats zou zijn geweest. Tijd voor revanche om met een goed gevoel aan de winterstop te beginnen en dat deden de manschappen van coach Ron Schoenmaker ook. Zonder al teveel moeite werd de eerste periode afgesloten met een 4-1 voorsprong.

In het tweede kwart vochten De Duinkikkers zich terug en halverwege de wedstrijd was de stand 5-3. De derde periode was van de zijde van SG Westfriesland ronduit belabberd maar het laatste kwart werd wel met een 8-4 voorsprong ingegaan. Daarin lieten de Hoornaren zien dat ze wel degelijk een puike pot in het bad konden laten zien want met enkele fraaie treffers werd de eindstand 13-5.

SG Westfriesland heeft nu enigszins lucht gezien de stand op de ranglijst en heeft nu winterstop. Op zaterdag 19 januari hervat de ploeg uit Hoorn de competitie met een uitwedstrijd tegen DWT uit Haarlem.

Foto's: Leo Giovannangelo

Sport Actueel sprak na afloop met Jasper Vlaar, een van de jonge aanstormende talenten van SGWF en coach Ron Schoenmaker.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services