Live Live

SG Westfriesland met glans gehandhaafd in de 3e klasse

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 17:14

SG Westfriesland met glans gehandhaafd in de 3e klasse

SOEST - Met een overwinning van 7-9 op degradant De Duinkikkers uit Soest heeft SG Westfriesland uiteindelijk een verdienstelijke 7e plaats behaald in de eindrangschikking. Als promovendus in de landelijke 3e klasse is dat een resultaat wat staat en perspectief geeft voor het volgende seizoen.

Bekijk hier naar de hele wedstrijd

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel van de Westfriese formatie had zich in een eerder stadium al veilig gespeeld voor nog een seizoen 3e klasse terwijl De Duinkikkers al gedegradeerd was. Toch wilde SG Westfriesland een goede wedstrijd spelen en liet in de eerste twee periodes geen spaan heel van De Duinkikkers.

Met een 2-7 voorsprong kon coach Ron Schoenmaker verschillende jeugdige talenten laten debuteren waardoor SGWF enkele tegendoelpunten moest incasseren. Toch kwam de overwinning geen moment in gevaar en werd het seizoen afgesloten met een 7-9 overwinning en een prima eindklassering in de competitie.

SG Westfriesland kan tevreden terugkijken op het seizoen want eindigen in de middenmoot als debutant is een prima prestatie met deze jonge spelersgroep. Voor de ploeg zit het seizoen erop maar er zal doorgetraind worden en in de zomer enkele oefentoernooien gespeeld worden alvorens in september weer aan de start te verschijnen.

Foto's: Leo Giovannangelo

Na afloop sprak Sport Actueel met Koen Vriezen van SG Westfriesland, aanvoerder Leander Kuiper en coach Ron Schoenmaker.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services