Live Live

SG Westfriesland wint door uitstekend zone-spel

Gepubliceerd: Zondag 10 maart 2019 10:13

SG Westfriesland wint door uitstekend zone-spel

HOORN - De waterpoloploeg van SG Westfriesland hebben gisteravond een puike prestatie geleverd door de nummer twee van de ranglijst te verslaan. ZPCH uit Hoofddorp moest in een goede wedstrijd het hoofd buigen voor de uitstekende zone-verdediging van de Hoornaren, 9-6.

Voor SG Westfriesland is het zaak om nog een aantal punten te vergaren voor een langer verblijf in de derde klasse. ZPCH, nog in de de race met De Dolfijn voor het kampioenschap, leek daarvoor niet de ideale tegenstander maar gedurende de eerste twee periodes ging de wedstrijd gelijk op, mede door een uitstekende verdediging aan Hoornse kant. 

Halverwege de wedstrijd was de tussenstand 4-4 toen SG Westfriesland echt goed op dreef kwam. De arbitrage voelde de wedstrijd uitstekend aan en mede door twee benutte overtalsituaties en druk op de tegenstander werd de laatste periode gestart met een 7-5 voorsprong. Ook in het laatste kwart bleven de Hoornaren het betere van het spel hebben en dat werd beloond met een prima 9-6 zege. De ploeg van Ron Schoenmaker deed goede zaken in de strijd om handhaving kampioenskandidaat De Dolfijn uit Amsterdam de lachende derde was door het verlies van de directe concurrent ZPCH.

Aankomende zaterdagavond speelt SG Westfriesland uit in Wageningen tegen middenmoter De Rijn.

Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlNa afloop sprak Sport Actueel allereerst met Niels Duijn van SG Westfriesland, zijn ploeggenoot Bas Roozekrans en hun coach Ron Schoenmaker.Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services