Live Live

Sint Maarten optocht Enkhuizen

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 07:39

Sint Maarten optocht Enkhuizen

ENKHUIZEN - Elk jaar op 11 november gaan kinderen zingend langs de deur. Met een lampionnetje, gekocht of zelf geknutseld. Heel gezellig natuurlijk, en ook erg lekker want ze krijgen daarvoor een beloning in de vorm van snoep. Maar wat kinderen vaak niet weten is dat er een hele mooie gebeurtenis achter steekt. Het gaat over delen. Een soldaat van de koning deelt zijn brood met een arme bedelaar. Hij kon maar de helft geven omdat de helft van zijn kleding en eten van de koning was. De andere helft had hij zelf betaald en kon hij daarom weggeven.

Dit wordt uitgebeeld halverwege de route, op het bordes van het stadhuis, een sublieme locatie.

Ook in het St. Maartenlied kun je heel goed het verhaal achter deze traditie begrijpen. De tekst van het lied kun je vinden op beo.enkhuizen@gmail.com. Het lied wordt ten gehore gebracht door kinderkoor Eigenwijs. Het zou leuk zijn als er meegezongen werd vanuit het publiek, dat mag ook door de ouders!

De stoet loopt door de binnenstad. Dindua voorop, dan St.Maarten op zijn paard en vervolgens een hele rits kindertjes. Het publiek langs de straat geniet zichtbaar mee.

We verzamelen op het parkeerterrein van A.H. vanaf 17.00 u. Om 17.15 gaat de stoet lopen. De stoet eindigd bij het Villa Harlekeinplein waar de kinderen nog iets lekker en warme chocomel krijgen.

Mocht het weer roet in het eten gooien dan zetten we dat om 14.00 u.op de site van www.beo-enkhuizen.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services