Live Live

Sitting on Thorns en JC Inventas organiseren samen SOT-Fest

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 16:51

Sitting on Thorns en JC Inventas organiseren samen SOT-Fest

GROOTEBROEK - Grootebroek is een gloednieuw festival rijker. Op zaterdag 6 april zal het festival, SOT-Fest, plaatsvinden in JC Inventas. Zowel op het podium in de grote zaal als in het café zijn artiesten te bewonderen. Inventas organiseert het festival samen met bandleden van Sitting On Thorns. Het is voor het eerst dat het jongerencentrum op deze manier een samenwerking met een lokale band aangaat.

Op het programma staan niet de minste namen: Lights Out, The Fruitmachine, Susanne Thiel, Wordspin, Overseen by Demons en uiteraard Sitting On Thorns. Om-en-om zal er muziek te horen zijn: van onvervalste punk tot snoeiharde metal. Het festival is in ieder geval niet bedoeld voor mensen met ‘gevoelige oren’.

Bandbattle

Om 15:30 zal de deur van het jongerencentrum aan de Raadhuislaan opengaan. Een half uur later trapt de eerste band af. “Speciaal voor SOT-Fest hebben we gekeken naar acts die stevige muziek neerzetten. We spelen zelf metal en willen het genre weer terug op de kaart zetten in Grootebroek. Speciaal voor het SOT-Fest hebben we een daarom ook nog een band-battle in het leven geroepen” vertelt Sitting On Thorns-frontman Silvian Groot. “De winnaar van die battle mag het SOT Fest openen. Eigenlijk is het ook een beetje een ‘opwarmertje’ voor het festival zelf. Verder is het de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken”.

Lokaal talent

JC Inventas is altijd op zoek naar lokaal talent. “Waar kan je je carrière als muzikant nou beter starten dan in ons jongerencentrum?” vraagt Jillis Vermeulen van JC Inventas zich af. “Helemaal wanneer bands ons zelf opzoeken om iets te organiseren is ons doel bereikt. Op die manier is iets vóór jongeren ook echt dóór jongeren georganiseerd. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de oudere bezoekers niet welkom zijn!”

Kaarten voor SOT-Fest kosten €10,- en zijn online verkrijgbaar via de website van JC Inventas. Aan de deur kopen kan ook (€12,50).

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services